ADR

Valitse sopiva kurssi alta

ADR-kurssit on mahdollista suorittaa 1.7.2017 alkaen etäopiskeluna, ja ADR-koe tehdään tablettimuodossa.

ADR Peruskurssi (P)

  • Kolmipäiväinen
  • Ei sisällä luokkien 1 ja 7 koulutusta

ADR Yhdistetty perus (YP)

  • Nelipäiväinen
  • Sisältää luokkien 1 ja 7 koulutuksen

ADR Täydennysperus (TP)

  • Yksipäiväinen täydennyskoulutus ADR-luvan jo omaaville kuljettajille
  • Ei sisällä luokkien 1 ja 7 koulutusta

ADR Yhdistetty täydennys (YT)

  • Kaksipäiväinen täydennyskoulutus ADR-luvan jo omaaville kuljettajille
  • Sisältää luokkien 1 ja 7 koulutuksen, sekä säiliökoulutuksen

ADR Peruskurssi (P)

Kolmipäiväinen ADR-kurssi, jonka aikana tavoitteena on antaa henkilölle tiedot vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvistä riskeistä sekä perustiedot onnettomuustilanteiden välttämiseksi.

ADR Yhdistetty peruskurssi (YP)

Nelipäiväinen ADR-kurssi, jonka aikana varaallisten aineiden kuljetuksiin liittyvien riskien ja perustietojen lisäksi koulutettava perehdytetään räjähteiden ja radioaktiivisten aineiden kuljetuksiin. 

ADR Täydennysperuskurssi (TP)

Yksipäiväinen täydennyskoulutus ADR-luvan jo omaaville kuljettajille. Koulutuksen tarkoituksena on antaa koulutettavalle tietoa uudesta tekniikasta, lainsäädännön muutoksista ja kuljetettavia aineita koskevasta kehityksestä. Lisäksi kerrataan tärkeimmät vaarallisten aineiden kuljettamiseen liittyvät erityispiirteet.

ADR Yhdistetty täydennyskurssi (YT)

Kaksipäiväinen täydennyskoulutus ADR-luvan jo omaaville kuljettajille. Koulutuksen aikana koulutettava saa tietoa uudesta tekniikasta, lainsäädännön muutoksista ja kuljetettavia aineita koskevasta kehityksestä. Koulutuksen aikana kerrataan myös radioaktiivisten aineiden ja räjähteiden kuljettamiseen liittyvät erityispiirteet, sekä säiliökuljetuksiin liittyvät asiat.

Kurssin sisältö

Perusajolupa:
Aineluokat: 2, 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 8, 9. Jos kortissasi on otsikon ”Muissa kuin säiliöissä” -otsikon alla tässä edellä luetellut numerot, valitse Perusajolupa.
Aineluokka 1:
Räjähdysaineet, aineluokka 1. Jos kortissasi on ”Muissa kuin säiliöissä” -otsikon alla edellämainittujen numeroiden lisäksi numero 1, valitse myös Aineluokka 1
Aineluokka 7:
Radioaktiiviset, aineluokka 7. Jos kortissasi on ”Muissa kuin säiliöissä” -otsikon alla edellämainittujen numeroiden lisäksi numero 7, valitse myös Aineluokka 7
Säiliöajolupa:
Edellämainittujen aineluokkien kuljetuslupa säiliössä. Jos kortissasi on otsikon ”Säiliöissä” -alla vastaavat aineluokat, kuin ”Muissa kuin säiliöissä” -otsikon alla, valitse myös Säiliöajolupa.
Kuva rekasta